Politica studiilor de fezabilitate este una dintre cel mai putin fezabile la CNADNR. Compania de stat vrea acum noi studii de fezabilitate pentru autostrazile Sibiu-Pitesti, Sibiu-Fagaras si centura de Nord a Capitalei.

Astfel, CNADNR a lansat procedurile de achizitie pentru revizuirea studiilor de fezabilitate aferente autostrazilor Sibiu – Pitesti, Sibiu – Fagaras si centura Bucuresti Nord, cu o lungime totala de circa 242 de kilometri si o valoare cumulata estimata pana la 119 milioane lei (27 milioane euro), cu TVA.

Procedurile vizeaza revizuirea studiilor pentru autostrada Sibiu – Fagaras (72,5 km) si autostrada de centura Bucuresti Nord (52,7 km), precum si revizuirea/actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Pitesti (116,6 km), potrivit Mediafax.

Cele trei contracte au o valoare totala estimata cuprinsa intre 81,2 si 96 milioane lei, fara TVA. In valoarea maxima este inclusa si achizitia unor servicii similare, potrivit anunturilor CNADNR.

Proiectele vor fi finantate din fonduri europene nerambursabile si cu bani de la bugetul de stat.

Contractele, cu termen de un an de la adjudecare, vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai mic.

Cererile de participare sau ofertele pot fi depuse in perioada 22 – 24 iulie.

CNADNR intentioneaza sa liciteze in acest an proiecte pentru elaborarea sau refacerea unor studii de fezabilitate necesare constructiei a aproape 1.800 de kilometri de autostrada.

Compania a lansat la inceputul lunii mai procedurile pentru contractarea de studii necesare constructiei a zece autostrazi, insumand aproximativ 1.000 de kilometri, iar la finalul lunii a publicat anunturile de participare pentru alte patru autostrazi, de circa 430 kilometri.