BTCXchange, prima firma romaneasca care converteste Bitcoin in lei, vrea sa schimbe obiceiurile de plata in Romania. Reprezentantii companiei sustin ca in timp ce comisioanele la cardurile bancare sunt intre 2% si 3%, platile cu bitcoin prin BTCXchange nu vor percepe comisioane, deoarece se vor face direct intre client si furnizor, fara interpunerea unor terti, cum ar fi bancile.

Bitcoin este o moneda digitala, criptografica, similara numerarului pe Internet, iar in curand sistmul de plata cu bitcoin va fi implementat si in Romania.

Plata cu Bitcoin se face prin scanarea unui cod QR ce contine adresa beneficiarului platii si suma solicitata.

bitcoinsSuma tranzactionata de la deschiderea, la sfarsitul anului trecut, a primului exchange bitcoin-lei al BTCXchange este de aproape 1,1 milioane de dolari americani, iar ca planuri de viitor fondatorul BTCXchange, Horea Vuscan, a anuntat ca s-a inceput deja construirea unui automat de BTC si isi doreste ca in 2015 sa implementeze un astfel de automat in fiecare mare oras din Romania.

Obiectivul BTCXchange este sa faca Bitcoin mai accesibil decat cardul bancar.

Potrivit reprezentantilor BTCXchange, in timp ce comisioanele prin carduri bancare sunt intre 2% si 3%, BTCXchange nu percepe comisioane, deoarece platile se fac direct intre client si furnizor, fara interpunerea unor terti (cum ar fi bancile).

Orice telefon, calculator sau tableta pot fi un POS prin aplicatia BTCXchange, iar suportul pentru implementarea acesteia va fi gratuit.

Primele 20 de contracte semnate au 0% comision de schimb, in primii doi ani de la semnare, iar apoi va fi o taxa de tragere de 0,01%.

Mai mult, Vuscan asigura ca totul este la vedere, platile prin BTC fiind ireversibile, cu un grad de siguranta mai ridicat decat in cazul platilor online uzuale.

BTCXchange este prima firma romaneasca care converteste Bitcoin in lei inca de la sfarsitul anului 2013, odata cu deschiderea primului exchange online dezvoltat de companie.