Compania de asigurari Euroins Romania si-a majorat capitalul social cu inca 50 de milioane de lei (11,3 milioane de euro), finalizand prima etapa a procedurii de marire a capitalului social decisa de Adunarea Generala a Actionarilor in aprilie 2014, anunta asiguratorul.

Ca urmare a acestei mariri, capitalul social al Euroins Romania este acum de 188,5 milioane de lei. Ultima marire de capital, in valoare de 18,7 milioane de lei, a avut loc in decembrie 2013.

Potrivit companiei, este de asteptat ca pana la finalul anului,valoarea maririlor de capital sa atinga suma de 100 de milioane de lei (22,7 milioane de euro).

„Aceasta este cea de-a opta marire de capital de cand Euroins Insurance Group (EIG) a preluat controlul asupra companiei si reprezinta o dovada a vointei actionarilor Euroins Romania de a continua sa o sustina. De la inceputul anului 2007 si pana in prezent, valoarea investitiilor facute de Euroins Insurance Group in Euroins Romania a depasit 60 de milioane de euro, ceea ce o pozitioneaza in topul celor 5 cele mai mari investitii de pe piata asigurarilor din Romania”, au declarat reprezentantii Euroins Insurance Group.

EIG este un grup de asigurari din Europa Centrala si de Est, prezent in patru tari, cu peste 1.500 de angajati si peste un milion de clienti.

EIG a preluat in 2013 portofoliile de asigurari de la QBE Bulgaria si Romania, respectiv de la Interamerican Bulgaria, in cadrul a doua tranzactii a caror valoare cumulata a depasit 20 de milioane de euro, continuand astfel tendinta de consolidare la nivel regional.