Producatorul german de masini, Daimler va reintroduce pe piata marca de lux Maybach, mai ales pentru oamenii de afaceri din Asia si SUA. Noul model va fi prezent si la salonul auto de la Guangzhou in noiembrie, cat si in LA.

Noul model ar urma sa coste mai mult decat dublu fata de actuala varianta de top Mercedes-Benz S600, care se vinde la un pret de 165.000 de euro (228.000 de dolari). De asemenea, Mercedes Maybach va fi mai lung cu 20 de centimetri fata de versiunea extinsa a S-Class, devenind cea mai lunga limuzina din gama Mercedes, pana la lansarea unei versiuni si mai lungi denumita Pullman.

Daimler a oprit productia limuzinelor Maybach in 2012, dupa ce eforturile destinate comercializarii unor masini bazate pe un design unic si pe un pret de cost de 380.000 de dolari nu au avut succes in randul clientilor. Doar 200 de automobile Maybach au fost vandute in 2011,printre clienti numarandu-se celebritati precum miliardarul rus Roman Abramovici, muzicianul Jay-Z sau regele Spaniei.

Sursele citate sustin ca grupul auto german dezvolta in prezent si o limuzina de stat denumita Mercedes-Benz Pullman, care ar urma sa coste pana la un milion de dolari, in versiune blindata, si care va fi destinata transportului politicienilor. Acest model ar urma sa fie mai lung cu un metru fata de actuala versiune S-Class.

Sursa: caplimpede.ro