Retailerul german Metro AG a anuntat luni ca a ajuns la un acord cu privire la vanzarea hypermarketurilor sale Real din Turcia, acestea fiind singurele magazine Real pe care grupul Metro le mai avea in strainatate, transmite AFP.

Valoarea tranzactiei nu a fost precizata. Acordul privind vanzarea celor 12 magazine Real din Turcia a fost semnat cu firma Haci Duran Begendik, urmand ca tranzactia sa se incheie in vara acestui an, dupa obtinerea autorizatiilor necesare.

“Odata cu aceasta tranzactie, Real se va concentra pe dezvoltarea operatiunilor sale din Germania”, a informat grupul german intr-un comunicat.

Metro a precizat ca Turcia va ramane o piata importanta pentru alte branduri precum Cash & Carry si Media-Saturn.

Cele douasprezece unitati Real din Turcia au aproximativ 1.800 de angajati, in ultimul an fiscal au generat vanzari de 256 de milioane de euro, contribuind cu aproximativ un sfert din veniturile totale ale grupului. Comparativ, lantul de supermarketuri Begendik are 42 de magazine si circa 2.700 de angajati in Turcia.

Real si-a vandut operatiunile din Europa de Est inca din 2012 catre grupul francez Auchan pentru 1,1 miliarde de euro.

Pe piata locala, la data de 12 septembrie 2013, Auchan Romania a finalizat achizitia a 20 de magazine Real de la Metro Group si a realizat transformarea lor in Auchan pana la data de 11 aprilie 2014, in mai putin de 6 luni de lucrari de remodelare.