Procatorul englez de masini sport de lux, Aston Martini va prezenta la Salonul Auto de la New York, doua modele de editie speciala destinate pietei americane, o varianta GT a modelului V8 Vantage si o editie carbon a DB9.

aston martin salon auto

Varianta GT a modelului V8 Vantage, va porni de la 99.900 dolari, si editia carbon a DB9, de la 199.995 dolari, potrivit Bloomberg.

„Am dori sa vindem ceva mai multe masini si credem ca aceasta oferta ne va permite sa fim ceva mai atractivi si sa castigam mai multi clienti”, a declarat pentru Bloomberg presedintele Aston Martin Americas, Julian Jenkins.

Aston Martin a vandut anul trecut 4.200 de automobile, in urcare cu 11%, iar America de Nord a geneat aproximativ 30% din vanzari.

aston martin new york

Compania britanica este unul dintre putinii producatori de autoturisme de lux cu anvergura globala care nu a fost preluat de unul dintre marile concerne auto. Aston Martin a anuntat anul trecut ca grupul german Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, va prelua pana la 5% din actiuni in cadrul unui acord de colaborare in zona dezvoltarii tehnologiei.

Divizia Mercedes-AMG a Daimler va dezvolta impreuna cu compania britanica motoare V8 pentru urmatoarea generatie de modele Aston Martin. Grupul german va putea primi dividende, dar nu va detine si drepturi de vot in actionariatul Aston Martin.

In luna ianuarie, Aston Martin a anuntat ca are in plan investitii de 500 milioane de lire sterline pentru urmatorii patru ani.

Video Aston Martin Vantage GT:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wB4ZoTwf4is?rel=0]

Sursa: mediafax.ro