Producatorul de masini electrice din America, Tesla a livrat primele masini in China, unde va deschide si o fabrica in curand, pe o piata cu potential in crestere.

Model S, nava amiral a Tesla, are un pret de circa 115.000 de dolari pe piata chineza. Elon Musk a livrat personal autoturismul Model S catre primul client din China.

Vanzarile de automobile electrice evolueaza timid in China, insa producatorii vad un potential urias de crestere in cea de-a doua economie a lumii.

O alta problema a masinilor electrice, in China si in alte zone ale lumii, este lipsa infrastructurii specifice – retele de statii de alimentare cu energie electrica. Potrivit presei chineze, Tesla s-a pregatit deja sa actioneze in acest sens, Musk angajandu-se sa lanseze pana in 2015 o retea nationala de servicii de incarcare a bateriilor.

elon musk„Vom face o investitie mare in China in infrastructura de reincarcare”, a afirmat Musk la Beijing.

Compania a construit deja o astfel de retea in Statele Unite, acoperind principalele rute de calatorie intre marile orase.

Pe langa viitoarele facilitati de productie din China, Tesla a mai planificat construirea unei fabrici de baterii in Statele Unite care va avea, in 2020, o productie mai ridicata fata de volumul pietei globale in 2013. Noua unitate va avea aproximativ 6.500 de angajati si va presupune o investitie de pana la 5 miliarde de dolari.

Video Tesla in China:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2I1a5CQywDQ?rel=0]
Sursa: mediafax.ro