Radu Apostolescu, unul dintre fondatorii eMag, a decis sa se retraga din actionariatul retailerului online – cel mai mare din regiune – si si-a vandut pachetul de actiuni de 8,4% lui Iulian Stanciu si grupului Naspers, a anuntat, ieri, compania.

Astfel, dupa finalizarea tranzactiei, actionariatul eMAG va fi format din Iulian Stanciu si grupul Naspers. Valoare tranzactiei nu a fost anuntata.

„La 13 ani de la infiintare, eMAG a ajuns acolo unde nici nu stiam sa visam la vremea aceea. Este in pole-position pentru a deveni un jucator mare in retailul european si are toate sansele sa faca istorie in urmatorii ani cu echipa puternica pe care o are. Pentru mine este ‘visul american’ implinit si, totodata, o misiune indeplinita. Am parcurs impreuna cu eMAG drumul de la zero la dimensiunea actuala, trecând prin nenumarate schimbari si etape, de multe ori cu o viteza incredibila. Sunt si voi fi mereu foarte aproape de eMAG, dar consider ca mi-am atins maximul in raport cu nivelul de dezvoltare al companiei. Este momentul sa trec si eu in alta etapa de viata si sa ma dedic pornirii sau sprijinirii altor proiecte. M-as bucura sa pot ajuta tineri cu idei sa si le puna mai rapid in practica, sansa pe care noi ne-am construit-o aproape singuri la eMAG in primii ani. Le multumesc si le sunt recunoscator tuturor colegilor de la eMAG pentru niste ani fantastici si le urez sa ajunga acolo unde nici nu viseaza inca”, a declarat Radu Apostolescu.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, emag.ro este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata romaneasca.

Pentru acest an, retailerul online estimeaza vanzari de peste 260 milioane de euro, in crestere cu mai mult de 40% fata de 2013.

Grupul sud-african Naspers a intrat in actionariatul Dante in iulie 2012, cand a preluat 70% din actiuni.

La acea vreme, Dante International avea ca actionari Asesoft Distribution – 80,67%, Radu Apostolescu – 16,33% si Asesoft Web – 3%.