Renault Twizy, un simbol al revolutiei in mobilitatea urbana, este lansat oficial in Romania. Cvadriciclul 100% electric de la Renault este disponibil pentru clientii din Romania la pretul de la 7.000 Euro TVA inclus, plus chiria lunara a bateriei.

“Twizy este o aparitie revolutionara pentru peisajul urban local prin conceptul indraznet, designul inovativ si beneficiile de utilizare. Speram ca Twizy sa isi creeze repede adepti in randul celor cu o mentalitate deschisa spre noi solutii de transport care sa faca fata aglomerarilor urbane, dar si celor interesati de aspectele ecologice si de economie”, a declarat Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie. Renault Twizy_2

Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m latime) si centrul de greutate foarte jos, Twizy este capabil sa se strecoare cu usurinta in traficul aglomerat si sa parcheze in spatii extrem de inguste.

In numai 6 secunde accelereaza de la 0 la 45 km/h (acelasi timp de accelerare ca si pentru un scuter de 125 cm³ pe o distanta de 50 de metri).

Twizy dispune in partea frontala de o trapa care acopera cablul de incarcare. Masina se poate bransa astfel la orice priza de 220 V. Bateria se incarca complet in 3 ore si 30 de minute.

Avand o autonomie certificata UTAC de 100 km in ciclu urban ECE-15, Twizy poate parcurge orice oras de la un capat la celalalt. Twizy este prevazut cu echipamente specifice vehiculelor electrice: sistem de recuperare a energiei de franare, tablou de bord cu afisare pentru econometru, autonomie, indicator baterie si eco scoring.

Dotarile standard de confort si siguranta includ: airbag frontal, frane cu disc pe toate rotile sau imobilizator electronic codat, centuri de siguranta, sistem de dezaburire si pre-echipare audio, tapiterie rezistenta la apa, 2 torpedouri si 2 spatii de depozitare in spate (31L+ 55L).
Dotarile optionale includ sistem de usi cu deschidere verticala, jante de aliaj, acoperis panoramic, senzori de parcare si multiple posibilitati de personalizare.

Twizy este disponibil in 2 variante: TWIZY URBAN 45 (cvadriciclu usor), cu pret de la 7000 € TVA inclus si TWYZY Urban 80 (cvadriciclu greu), de la 7700 € TVA inclus.

La aceste preturi se adauga chiria bateriei de la 30 € TVA inclus/luna, pentru un rulaj de 2500 km/an.

Twizy poate fi achizitionat si in sistem de leasing operational, prin Renault Finance, in conditii foarte avantajoase, de la 194 € TVA inclus (chirie lunara sasiu si baterie), pe 36 luni, avans 15% si rulaj anual de 10.000 km.