Incepand din luna iunie, noul country manager al kika Romania va fi Akos Forras, dupa ce Lars Lund, cel care a condus timp de 5 ani compania, a decis sa se mute alaturi de familia sa, in Suedia.

“Este o decizie personala, pe care am luat-o pentru ca imi doresc sa petrec mai mult timp alaturi de familia mea din Suedia. Voi sta acolo 4 ani, pana cand fiicele mele vor absolvi, apoi voi reveni in Romania, tara mea de suflet. Iubesc Romania, ma voi intoarce aici ori de cate ori am ocazia. Vacantele le vom petrece in Romania, pentru ca nu numai mie ci si fiicelor mele le place Vama Veche”, a declarat Lars Lund.

Incepand din luna iunie, Akos Forras va fi noul country manager kika Romania, coordonand totodata magazinele kika din centrul si estul Europei si anume Cehia, Ungaria, Slovacia. In Romania, va coordona departamentele de marketing si achizitii.

“Las compania pe maini bune. Domnul Akos Forras vine din grupul Steinhoff, una dintre cele mai mari companii din lume din domeniul retailului de mobila. Experienta sa este extinsa si in domeniul retailului de fashion, pentru ca a lucrat pentru branduri renumite, cum sunt Adidas si Levi’s. Odata cu preluarea kika de catre grupul Steinhoff, am schimbat directia companiei si am inceput sa inovam”, a adaugat Lars Lund.

Magazinul kika 2

Grupul Steinhoff isi are originea in afacerea germana cu mobila a lui Bruno Steinhoff, fondata in 1965. Bruno Steinhoff a intrat in Africa de Sud in 1997 si a fondat „Steinhoff – Furniture”. Un an mai tarziu, compania a fost listata la bursa in Johannesburg. In anul 2000, compania a demarat o expansiune rapida care a culminat cu achizitionarea grupului francez CONFORAMA acum doi ani (vanzari nete de aproximativ 3 miliarde Euro).

Astazi grupul Steinhoff reprezinta un conglomerat international ce obtine doua treimi din veniturile sale din comertul de mobila si o treime din productie si logistica, printre altele. In 2012 grupul a avut o cifra de afaceri de aproximativ 6,8 miliarde Euro. Profitul reprezinta aproximativ 10% din rezultatul operational, rezultatul net operational a fost de 585 milioane Euro. Compania are 80.000 de angajati in toata lumea.