Uniunea Europeana a facut o noua lista cu peste 850 de universitati de top din lume printre care se afla si zece din Romania. Evaluarile au fost facute pe baza a cinci domenii-cheie: performanta in cercetare, calitatea procesului de invatamant (predare-invatare), orientare internationala, succes in transferul de cunostinte (parteneriate cu mediul de afaceri si start-up-uri) si implicarea regionala. Totodata, noul clasament ia in considerare si opiniile a 60 000 de studenti de la universitatile participante. Uite lista cu top zece universitati din Romania conform evaluarii UE:

10. Universitatea de Vest din Timisoara

10 Universitatea de Vest din TimisoaraIn ultimii 12 ani, Universitatea a raspuns schimbarilor care au aparut in politica national-educationala, schimbarilor demografice, cerintelor economiei de piata, nevoilor locale si regionale si noilor tehnologii.

Toate aceste schimbari au condus la noi asteptari din partea studentilor, personalului academic si administrativ. Universitatea de Vest din Timisoara ofera studentilor pregatirea necesara pentru a contribui la dezvoltarea societa?ii. Aceasta pregatire se desfasoara in 11 facultati, care ofera o gama variata de programe de formare initiala si cursuri postuniversitare.

Vezi urmatoarea universitate: